ODTÜ ve İTÜ 2019

ODTÜ ve İTÜ 2019

-Yeniden-

Geriye dönüp baktığımda, 2018 turnuvaları blog yazısında (bkz. /odtu-bilkent-ve-itu-turnuvalari-2018) ultimate frizbiye dönüşümden bahsetmişim. Bu sene ise dönüşün üstüne yeni adımlar atma senesi oldu ve buna turnuvalar öncesi dönemde Flamingos antrenmanlarına ek olarak bir süre Snertz yaparak başladım. Hatırlamayanlar için Snertz, biraz eski de olsa ultimate için yazılmış dayanıklılık, güç ve hızlanma kazandırıcı bir antrenman programı. Tabii her hareketi tam set yapamadan arttırarak bir süre sürdürebildim. Programı buradan inceleyebilirsiniz: (SNERTZ.pdf)

Geçen sene Odtü’de Flamingos misafir oyuncusu iken bu sene kadrolu:) oyuncusu; ve geçen sene İTÜ’de Türk Kası ile oynarken bu sene CBO‘nun misafir oyuncusu olarak oynama şansım oldu. Farklı zamanlarda farklı takımlarla oynamak, gelişen ve çeşitli takım düzenlerini deneyimleme şansı yarattı. Bu yazıda aslında Türkiye’deki takım seviyelerinden de bahsetmek istiyorum.

ODTÜ ’19

Bu sene ODTÜ Turnuvası’na dışarıdan desteklerle beraber kalabalık bir Flamingos kadrosuyla katıldığımızı söyleyebilirim. Bizi tek düşündüren güçlü bir gruba düşmemiz(Odtupus A, OSU ve Sabancı) ve bu gruptan nasıl çıkabileceğimizdi. İlk günün ilk maçında Sabancı Seahawks ile karşılaşıp, çekişmeli geçen bir maçı 9-6 kaybetmemizle grupta kötü bir başlangıç yapmış olduk. Oldschool Ultimate ile yine mücadelesi yüksek bir maça rağmen daha çok basit hata yapan taraf olarak maçı 11-2 kaybettik. ODTUPUS A, yine hızlı yine sistematik bir şekilde oynayarak güçlü ve genç oyuncularıyla bizi 13-3 mağlup etti. Günün yorgunluğunu partide kalabalık kadromuzla çıkardık. Bir Ankara partisi için hareketli geçtiğini söyleyebilirim.

Grup maçlarını dördüncü olarak tamamladığımızdan, ikinci gün alt grupta ilk maçı OzU Grizzlies ile gerçekleştirdik. Yakın geçen maçı 9-7 kazanarak Sabancı Seahawks ile 9.’luk için tekrar karşılaşma fırsatı yakaladık. Bu karşılaşmada Sabancı’nın tecrübeli oyuncuları sakatlandığı için yer alamadığından daha farklı bir maç oldu ve maçı 9-5 kazandık. Böylece turnuvayı önceki turnuva sıralamalarımızdan(müzmin 8.’lik) bir basamak gerileyerek 9. olarak tamamlamış olduk.

İTÜ ’19

İTÜ’nün benim için özel bir yeri olduğunu söyleyebilirim. Flamingos olarak katılamasak da, bir takımla dahil olup tekrardan o stadyuma ayak basmak istiyordum. İlk İTÜ stadyumunu görüşüm 2010 senesinde gerçekleşmişti ve Ultimateinİstanbul email grubuna:) stadyumun fotoğrafını gönderip bir gün burada oynamak istediğimi söylemiştim ve daha sonraları Frizbi Teknik‘i kurduk.

Biraz nostaljiden sonra İTÜ’19 turnuvasına dönecek olursak; yıllarca tanıyıp hiç birlikte oynamadığım Caddebostan Olympics ile ilk kez güz ligi haftasında bir araya geldikten sonra, İTÜ turnuvasında da onlara katılma şansı yakaladım.

CBO, gerek spirit anlamında gerek oyun seviyesi anlamında belli bir çizgiyi hala koruyan, yeni oyuncuları da dahil ederek büyüyen bir aile. Takımdaki yakınlık hissi, daha önceden Türk Kası’yla ve şimdi yeni yeni Flamingos’la yaşadığım hisse benzer bir his.

Turnuvanın ilk günü, grup maçlarına Boğaziçi Burn ile oynayarak başladık, CBO’nun öğrendiğim geleneklerinden biri rakibine göre oynaması. Maçta karşılıklı hatalar yaparak geçirsek de maçtan galip ayrıldık. İkinci maç, Koç Ramses‘e karşıydı ve karşılıklı sayılarla başlayan maçta farkı açan taraf olarak tekrar galip geldik. Günün son maçı favori BSK Steamhuck karşısındaydı. İlk maçlardan daha çok mücadele etmemize ve skoru yakın taşımamıza rağmen maçı 9-6 kaybederek grubu ikinci tamamladık.

İTÜ Turnuvası partisi yeni bir mekanda düzenlenmişti ve açıkçası dans edecek pek bir yer yoktu, parti daha çok masalarda ve beerpong masalarında devam ediyordu ve partiden erken ayrıldım.

Turnuvanın ikinci günü çeyrek final maçında Frostbite Ultimate ile karşı karşıya geldik. Maçta karşımızda bizden daha istekli ve iyi çalışmış bir Ankara takımı vardı. Üst üste yaptığımız hatalar sonucu kolay fark açıldı ve maçı 12-4 kaybettik. 5.’lik-8.’lik kategorisinde mücadelemiz Sabancı Seahawks maçıyla devam etti ve bu maçtan 7-4 galip ayrıldık. 5.’lik maçı olan son maçta Frizbi Teknik ile karşı karşıya geldik, çekişmeli geçen maçta gülen taraf CBO oldu. Maçların ardından CBO olarak tribün keyfiyle final maçını izledik. Belki bir ümit oyunun ruhu ödülü çıkar dedik ama yine gençler olarak Baltimate bu ödülü bize bırakmadı.

ODTÜ ve İTÜ turnuvalarının ardından bahara kadar plaj/çim takım turnuvalarına epey vakit var gözüküyor. Takımlar bakalım Ulusal Şampiyona öncesi kendilerini nasıl geliştirip gösterecekler!

Kendimce bu son turnuvaları baz alarak Türkiye’deki takımların belli bir seviye bandında ilerlediğini, sıralamalarda aşağı yukarı benzer sıralarda yer aldığını söyleyebilirim.

Devamı için sonraki blog yazısına tıkla! (bkz. 2018-2019-2020 Turnuva ve Takım Değerlendirmeleri)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir